Google pao: problemi u radu Googleovih usluga

Brojni korisnici su danas oko 13 sati prijavili poteškoće u radu usluga tvrtke Google. Najviše su prijavljivane smetnje u prijavi na Googleove usluge i servise, te smetnje u radu Gmaila.

Brojni korisnici primijetili su poteškoće u radu servisa tvrtke Google

Najveći broj korisnika primijetio je poteškoće u radu Gmail-a ili probleme prilikom prijave na Googleove usluge ili na aplikacije koje koriste Google za prijavu.

Nedugo nakon pada, Google je objavio kako bilježe probleme u radu Gmaila. Zabilježene poteškoće u radu Gmaila su utjecale na poslovne i privatne korisnike. Nešto kasnije objavili su kako je usluga stavljena u funkciju za veliku većinu korisnika.

YouTube je također bio nedostupan, a oznaka #YouTubeDOWN je ušla u trending na društvenim mrežama.

Osim pada Googleovih usluga, na Twitteru je u trending ušla i oznaka #YouTubeDOWN. Googleova nadzorna ploča o stanju rada usluga uglavnom je pokazivala nedostupnost velikog broja usluga.

Probleme u radu Googleovih usluga i servisa zabilježio je i DownDetector. DownDetector je jedna od najpoznatijih stranica za praćenje problema u radu poznatih usluga i servisa. Više o tome što su zabilježili možete pronaći na DownDetectoru.

Aplikacije drugih izdavača koje koriste Googleove usluge i servise također su bilježile poteškoća. Među najuočljivijim padovima poznatih usluga svakako je bio pad Pokemona Go, kojem se nije moglo pristupiti ako ste kao opciju prijave birali “Google račun”.

Uz pad svih usluga, ostale su raditi dvije usluge, Google Search i Ads, pa su korisnici, ako ništa, barem mogli koristiti najpoznatiju tražilicu na svijetu kako bi se informirali o padu.

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh