Pao Amazon Web Services: usluge i stranice diljem svijeta nedostupne

Amazon je priopćio kako bilježe poteškoće sa uslugom Amazon Web Services (AWS), koja “na životu” drži uistinu velik broj web stranica i usluga.

Samo neke od stranica i servisa koji su nedostupni su Adobe Spark, Roku, 1Password, Autodesk, Coinbase, Flickr, Twilio i ostali.

Amazon obavještava kako se radi na otklanjanju problema te se, kao i svi koji ovise o AWS-u nadaju kako će AWS biti vraćen u funkciju u što kraćem roku.

AWS je naziv za Amazonovu usluge računalstva i računalnih usluga u oblaku. Amazon u sklopu AWS-a pruža i uslugu VPS-a (virtualni privatni server).

2020. godina će, osim po neizvjesnosti i pandemiji koronavirusa biti upamćena i po padu i nedostupnosti ključnih pružatelja usluga na internetu.

Podsjećamo, u kolovozu je probleme u radu usluga bilježio i Cloudflare, a radi toga su bile nedostupne brojne stranice i usluge, među kojima su se nalazili Discord, PlayStation Network, Xbox Live.

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

5 komentara na “Pao Amazon Web Services: usluge i stranice diljem svijeta nedostupne

    1. Tele2 je imao problema sa radom sustava taj dan, no nije poznato je li tome uzrok pad AWS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh