Rambox

Koliko društvenih mreža imate? Koliko sveukupno računa na društvenim mrežama imate? Ukoliko imate više od dva računa na barem jednoj društvenoj mreži, onda zasigurno znate koliko je teško voditi te sve račune. Sada se sjetite koliko samo mail adresa imate ukupno. Njih je sve vrlo teško koristiti sa istog mjesta. U tome će vam pomoći softver o kojemu je riječ u današnjoj objavi.

Rambox

Rambox – softver otvorenoga koda koji vam omogućava korištenje više računa na uistinu velikom broju usluga (društvene mreže i sl.) na jednom mjestu. Ovaj softver omogućava vam korištenje velikog broja popularnih servisa, a samo neki od njih su:

  • WhatsApp
  • Gmail
  • Horde Webmail
  • Instagram Direct
  • Facebook Messenger
  • ProtonMail
  • Skype

Naravno, ukoliko se servis kojemu želite pristupiti ne nalazi na listi servisa, možete dodati vlastiti servis, a jedino što trebate znati da biste dodali vlastiti servis je njegov naziv (kako će vama biti prikazan), URL (link), te ukoliko postoji, ikona.

Lakoća upravljanja društvenim mrežama na brojnim platformama

Rambox radi na Windowsu, Linuxu i macOS-u, što će vam u kombinaciji sa sinkronizacijom omogućiti da jednostavno koristite sve vama drage servise bez potrebe za ponovnom prijavom na svakom računalu. Rambox također posjeduje i “Don’t Disturb” način rada, pri kojemu obavijesti (primjerice one da imate novu poruku) neće dolaziti. Također, za one koji žele spriječiti neželjene ulaske u sve te servise, Rambox ima mogućnost nazvanu “Lock Rambox”, koja će vam omogućiti da postavite lozinku, koju će Rambox zatražiti svaki put kada ga otvorite.

Otvoreni kod

Rambox je softver otvorenoga koda, no unatoč svim brojnim mogućnostima koje nudi u besplatnoj verziji, postoji i ona plaćena, koja se zove Rambox Pro. Sumnjam da ćete imati potrebu nadograditi na Pro verziju, jer besplatna verzija pruža i više nego dovoljno.

Korištenje Ramboxa

Kada preuzmete i instalirate Rambox (postoji i u “portable” verziji koja ne zahtjeva instalaciju), dočekati će vas poprilično jednostavno korisničko sučelje. Ramboxom ćete se naučiti služiti u svega par minuta, što je svakako plus.

Zaključak

Ukoliko koristite mnogo društvenih mreža ili ostalih servisa, te pritom tražite softver koji bi upravljanje i pristup svim tim mrežama učinio jednostavnijim i sa jednog mjesta, svakako preporučamo Rambox. Također, Rambox je softver otvorenog koda, što će vam omogućiti da, ukoliko ćete imati potrebe za time, modificirate izvorni kod.

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh