Recenzija: HyperX Pulsefire Surge

Ukoliko tražite gaming miš u kategoriji “ispod 450kn”, ne možete ne vidjeti ovaj miš. Obzirom na to da je u vrijeme pisanja ove objave bio snižen na samo 299 kuna, odlučili smo vidjeti o čemu se tu radi. Radi se o HyperX Pulsefire Surge mišu, koji za samo malo više od 450 kuna nudi zaista mnogo. Što mi se svidjelo i kakav je moj dojam ovaj miš ostavio na mene pročitajte u ovoj objavi.

HyperX

HyperX – vjerojatno velikom broju vas dobro poznat brand kada su u pitanju komponente i općenito vezano uz gaming nastao je 2002. godine, a matična mu je organizacija Kingston – tvrtka najpoznatija po RAM moduliuma i Solid State Diskovima.

Pakiranje

Pakiranje ovoga miša uobičajeno je za miševe ove cjenovne kategorije, ukratko, to znači da pakiranje nije nekvalitetno, no nije niti ništa previše “premium”.

Pakiranje nas kao i inače informira o glavnim značajkama i mogućnostima proizvoda. Pakiranje je jednostavno, na prednjoj, lijevoj i stražnjoj strani pakiranja nalaze se fotografije samoga miša, dok se na desnoj strani nalaze specifikacije miša.

Specifikacije

SenzorPIXART 3389
Osjetljivost senzora16 000
PrekidačiOmron D2FC-F-7K DPI
Procjena klikova po prekidaču50 000 000
Polling125–1000 Hz
Duljina kabela1.8 M
Masa100 G
Ukupno tipki6

Softver

Uz HyperX periferiju dolazi i NGenuity softver, koji nudi uistinu mnogo mogućnosti. Kroz softver se kreiraju profili rasvjete, makronaredbe, kao i još mnogo toga što softver omogućava. Inače, u memoriju miša moguće je pohraniti 3 profila.

Osjećaj korištenja

U 5 dana koliko sam koristio ovaj miš, nisam mu pronašao niti jednu zamjerku. Softver je odličan, miš radi uistinu zadovoljavajuće, a ono što mi je bilo upitno od kada sam ga otpakirao je bilo ‘hoće li biti ugodan’. Ovaj miš, unatoč nešto drugačijem obliku pruža uistinu dobru podršku te smatram da je oblik taman pogođen. Ruka me nije boljela niti nakon višesatnog korištenja što je svakako za pohvalu.

Osvjetljenje

Miš ima RGB osvjetljenje koje omogućavaju 32 LE diode smještene u tijelu miša. Svjetlosne efekte prilagođavamo putem HyperX NGenuity softvera, a softver omogućava promjenu boje svake LE diode na mišu. Osvjetljenje je ugodne jačine.

Zaključak

Za 450 kuna, malo koji miš može pružiti sve što ovaj miš pruža. 16 000 000 DPI, podesiva RGB rasvjeta, kreiranje markonaredbi, automatska promjena seta makronaredbi u ovisnosti o programu koji koristite i sl. Svakako preporučam kupnju ovoga miša ukoliko vam je masa od 100 grama prihvatljiva, a tražite dobar miš sa svakodnevnu uporabu i gaming.

HyperX Pulsefire Surge

299.00
10

UKUPNI DOJAM PROIZVODA

10.0/10

Pros

  • Cijena [299 kn na popustu]
  • Kvaliteta izrade
  • RGB rasvjeta
  • Softver sa mnogo mogućnosti

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh