Razer Kraken X Lite: Najbolji headset za 50€?

Biste li se iznenadili kada bi vam rekao da Razer u ponudi ima headset odličnog zvuka, odličnog mikrofona, sa virtualnim 7.1 Surround zvukom, a sve to za samo 50€? Upravo jedan takav proizvod je tema današnje recenzije.

Kao skrojen za ove prostore


Ovaj proizvod vrlo vjerojatno nećete pronaći na Razerovoj stranici, što bi moglo značiti kako se kod ovoga proizvoda radi o regionalnom izdanju koje se prodaje samo na našim prostorima. Po cijeni od 350 kuna (50€), ovaj headset svakako iznenađuje, obzirom na to da se ipak radi o Razeru, čije proizvode (osim možda podloga za miš) rijetko viđamo u ovom cjenovnom rangu.

Pakiranje

Kada kažem Razer za 50€, mnogi od vas će pomisliti da je ta cijena moguća radi velikih ušteda, jer se Razerovi proizvodi rijetko nalaze u ovoj cjenovnoj kategoriji. No već pri primanju kutije, primjećuje se da, barem na pakiranju nije bilo nikakve veće uštede. Pakiranje ovoga modela, osim što je manje od većine ostalih pakiranja, gotovo je identično pakiranju ostalih Razerovih proizvoda.

Unutar pakiranja nalazi se headset zaštićen u još jednoj debljoj i tvrđoj kutiji od nešto čvršćeg kartona.

Svaki dio – kabel, mikrofon, kao i sam headset dodatno su zaštićeni slojem spužvastog omota, što je svakako lijepo za vidjeti.

Nakon uklanjanja svih spužvastih omota, dolazimo do samoga headseta.

Kvaliteta izrade – i više nego odlična


Prva stvar koju primjećujem je da su jastučići na slušalicama poprilično debeli, što će svakako pridonijeti ugodnijem korištenju.

Unatoč tome što je izrađen od plastike, headset djeluje vrlo kvalitetno. Nema pretjeranog savijanja, a posebno mi se sviđa što nema “krckanja” plastike, što je, posebice kod jeftinijih perifernih uređaja često.

Softver – neočekivan, ali vrijedan poklon


Uz ovaj headset, dobiti ćete i vrlo vrijedan poklon, a riječ je o Razer Virtual 7.1 Sound programu. Ključ za preuzimanje toga programa pronaći ćete na kartici koju ne možete ne primijetiti – nalazi se na samom vrhu pakiranja.

Ovaj program omogućiti će vam da iskoristite puni potencijal ovoga headseta. Konkretno, omogućiti će vam korištenje softverskog 7.1 Surround zvuka, što će potpuno promijeniti iskustvo korištenja ovoga headseta.

Naravno, 7.1 Surround zvuk možete i isključiti – Vaš je odabir hoćete li ga koristiti ili ne.

Priključci i dodatni kabel

Ovaj headset dolazi sa glavnim 3.5 mm konektorom za priključivanje na PC/telefon/PS4/XBOX i sl.

Ukoliko na uređaju na koji namjeravate priključiti headset nemate jedan kombinirani priključak za zvuk, već mikrofon i slušalice morate priključiti odvojeno, Razer je ovdje uskočio time što su uključili kabel koji, osim što omogućava razdvajanje jednog kombiniranog na dva odvojena priključka (mikrofon i slušalice), produžuje kabel headseta za kojih 40ak centimetara, što je svakako korisno.

Zvuk

Zvuk na ovim slušalicama uistinu je odličan, uz savršen balans svih tonova. Aktivacijom Virtual 7.1 Surround zvuka, iskustvo korištenja ovoga headseta biti će na posve novoj razini.

Kako biste mogli koristiti 7.1 Surround sound, morate imati Windows 10, 64 bitni. Ukoliko nemate 64 bitni primjerak Windowsa 10, nažalost nećete moći koristiti ovaj softver.


Preuzimanje softvera možete izvršiti sa sljedećeg linka: https://www.razer.com/71-surround-sound.

Instalacija softvera je vrlo jednostavna, a od vas će se tražiti odabir uređaja za koji želite omogućiti 7.1 Surround.

Mikrofon

Mikrofon na ovome headsetu, jednom je riječju odličan. Kvaliteta zvuka je izvrsna, ne hvata previše pozadinske buke, a ono što je odlično je da je mikrofon u potpunosti savitljiv, što će pridonijeti boljem iskustvu korištenja, obzirom na to da korisnik određuje udaljenost i smjer mikrofona.

Snimku sa mikrofona možete čuti u nastavku.

Demonstracija mikrofona

Snimka je napravljena uz predodređene postavke programa Audacity te nije obrađivana.


Zaključak

Razer je Kraken X Lite modelom dokazao da mogu ponuditi i proizvod u nešto nižoj cjenovnoj kategoriji nego što bi to napravili inače, a pritom omogućavajući korisniku potpuno uživanje u proizvodu. Smatramo li da je ovo najbolji headset visokoga brenda u ovoj cjenovnoj kategoriji? Ako tražite Razer, ili želite iskusiti Virtual 7.1 Surround sound, svakako, da. Ovaj headset, osim što je kvalitetan i cjenovno pristupačan, također je vrlo ugodan za korištenje. Odličan zvuk, izvrstan mikrofon i ugodan za korištenje, ovaj headset je naša puna preporuka.

Razer Kraken X Lite

350,00 HRK
10

Zvuk

10.0/10

Mikrofon

10.0/10

Kvaliteta izrade

10.0/10

UKUPNI DOJAM PROIZVODA

10.0/10

Pros

  • Odličan zvuk
  • Čist zvuk mikrofona
  • Odličan softver
  • Spajanje sa, ali i bez kombiniranog priključka

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

4 komentara na “Razer Kraken X Lite: Najbolji headset za 50€?

  1. Odlična recenzija! inače jako dobar headset, ima jako dobar zvuk i zgodno je što se dobije i onaj kabel pa se može spojiti na kompjuter ili konzolu.

  2. Pozdrav, imate li kakva iskustva sa markom Meetion, imaju dobre cijene i nude miševe, tipkovnice i headsete?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh