Što je ovoga tjedna besplatno na Epic Gamesu?

Ako tražite način da pronađete dobre igre besplatno, provjerite na Epic Games Launcheru, jer vas svake srijede čekaju po dvije besplatne igre.

Amnesia: A Machine For Pigs

Za sve one koji vole horror igre, ovo će biti drago. Ovaj tjedan, točnije do 22. listopada, ovu igru možete pronaći besplatno!

Amnesia je serija videoigara koje razvija Frictional Games, a do sada su izdane dvije igre iz ove serije.

Iako je ova igra već dosta stara (izašla je 2012. godine), ljubitelji horror igara vrlo vjerojatno će biti zadovoljni.

U ovoj igri radi se o horror avanturi iz prvog lica. Radnja je smještena u 1899. godinu, a u igri ćete se naći u ulozi bogatog imperijalista Oswalda Mandusa, koji se budi u svojem krevetu s groznicom, a muče ga more i vizije vezane uz katastrofalnu misiju u Meksiku.

Mandus se pod utjecajem temperature i snova, obuzet osjećajem krivnje uz zarazu tropskom bolesti našao u noćnoj mori. Tlo ispod njega trese se od strane nepoznatog stroja, a jedino što zna je da su njegova djeca u velikoj opasnosti, i da je na njemu da ih spasi.

Zanimljivost ove igre je što je njen izvorni kod, uz izvorni kod još nekih igara ovoga developera objavljen na GitHubu, a repozitorij igre se nalazi ovdje. Igre su objavljene pod GPL3 licencom.

Kingdom: New Lands

Ponešto drugačija igra iz serije igara “Kingdom”, besplatna je do 22. listopada!

Kingdom: New Lands je simulacijska igra u kojoj vam je misija izraditi kraljevstvo. Igru su razvili Thomas van den Berg i Marco Bancale uz podršku izdavača Raw Fury.

Specifičnost ove igre je u retro grafici, što se ne viđa baš često. Igra je objavljena 21. listopada 2015. za operativne sustave Microsoft Windows, OS X i Linux, što će se posebno svidjeti svima onima koji ciljaju na gaming na Linuxu i OS X-u.

Zaključak

Epic Games Launcheru popularnost raste sa svakim danom. Program koji je nekada služio isključivo onima koji su igrali Fortnite, danas, uz Fortnite skriva uistinu veliku kolekciju različitih naslova. Ono što ga izdvaja od drugih programa te kategorije je to što sa svakim tjednom, točnije svake srijede, dvije igre postanu raspoložive za besplatno preuzimanje. Ovoga su tjedna to Amnesia: A Machine For Pigs, te Kingdom: New Lands.

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh