Top 3: Android aplikacije (jesen 2020.)

U ogromnom broju aplikacija za Android, često zna biti teško odabrati koje su one prave i dobre, a koje su one koje ne trebate niti instalirati. Na Google Play Storeu mogu se pronaći aplikacije različitih namjena. Počevši aplikacija koje nam omogućavaju jednostavno i sigurno plaćanje, do aplikacija koje nam omogućavaju da se povežemo sa najdražima. Takve su aplikacije, pogotovo u trenutnoj situaciji sa pandemijom, kada moramo smanjiti fizičke kontakte, pokazale svoju vrijednost.

KEKS Pay

Trenutačna situacija prisilila nas je da fizičke kontakte smanjimo samo na one nužne, a preporuka je i da se sva plaćanja vrše beskontaktno.

Koliko ste puta bili u situaciji da idete sa društvom na piće, jedna osoba plati, a razduživanje novca se vrši kasnije? Prepostavljam mnogo puta.

Aplikacija KEKS Pay omogućava Vam da se jednostavnije raskusurate, a može vam i izračunati koliko je tko dužan platiti.

Aplikaciju je razvila Erste banka, no možete je koristiti bez obzira jeste li korisnik Erste banke, bez naknade.

Također, možete zatražiti i tzv. Keksicu, karticu Erste banke koja Vam omogućava da podižete novac s KEKS-a na svim bankomatima Erste banke.

Aplikacija omogućava i slanje i primanje novca među bankama. Jedino što je potrebno kako bi se to moglo izvesti je da obje osobe imaju KEKS Pay.

Više informacija pronađite na KEKS Pay web stranici: kekspay.hr

Spotify

Mnogi od nas Spotify su koristili i prije nego što je on postao službeno dostupan i u Hrvatskoj (najčešće putem VPN-a). Od ljeta 2020. godine, ovaj megapopularni servis za streaming glazbe postao je dostupan i kod nas!

Kroz lijepo i moderno sučelje uživati ćete u glazbi najdražih izvođača. Ukoliko želite uživati u boljoj kvaliteti zvuka i reprodukciji bez oglasa, trebati ćete se prebaciti na Spotify Premium.

Više informacija pronađite na Spotify web stranici: spotify.com

Skype

Znam, možda je malo čudno da se ovaj servis nalazi na ovoj list. Unatoč tome, svakako smatram da je vrijedno napomenuti da od svih servisa za komunikaciju video pozivima, Skype ima najbolju kvalitetu.

Skype je besplatan, možete ga koristiti vrlo jednostavno, sve što trebate učiniti je kreirati Microsoft račun. Ako isti već imate, možete odmah početi koristiti Skype i uživati u iznimnoj kvaliteti video poziva.

Skype osim kao web servis postoji i kao mobilna aplikacija za Android i iOS. Također, može se koristiti i na računalima, Skype programom ili putem web preglednika.

Zaključak

U velikom broju mobilnih aplikacija, često zna biti teško izdvojiti one dobre. U ovoj objavi naveo sam tri najbolje mobilne aplikacije koje su dostupne za Android i iOS. To su Ersteov KEKS Pay, Spotify, te Skype. Aplikacije za uspostavu video veze, kao što su Spotify, Zoom, Jitsi pokazale su svoju važnost u ovom razdoblju pandemije, za koju se, kao i ostali ljudi nadamo da će što prije završiti.

Bruno G.

Glavni urednik portala TechNewsBB. U slobodno vrijeme bavi se razvojem programa, web dizajnom i konfiguriranjem mrežne i informatičke opreme.

4 komentara na “Top 3: Android aplikacije (jesen 2020.)

  1. After going over a number of the blog posts on your website, I seriously appreciate your way of blogging. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back soon.

  2. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am having issues with your RSS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Povratak na vrh